Deutsch  English
logo

Klik hier:

Geschiedenis en folders van diverse kinderwagenmerken.

Restauraties van oude kinderwagens | Wij maken uw klassieker weer volledig bruikbaar

Het sloop en bouwhoekje

Informatie over onze restauraties

Restaureren van oude kinderwagens

In principe restaureren wij de wagens bij voorkeur naar zo origineel mogelijke staat. Als een wagen qua model wel leuk is, maar wij deze niet in originele staat kunnen of willen terugbrengen dan willen wij deze ook wel eens opleuken (zie de gothic wagen 08-007). Poppenwagens voor kleine poppenmoedertjes die er weer mee gaan spelen pimpen wij wel wat vaker en eventueel kunnen we deze dan personaliseren met een naam of initialen.

Hou er bij houten bakken rekening mee dat er houtworm in kan zitten!
Indien er aanwijzingen zijn naar actieve houtworm zullen wij de opdracht niet accepteren.


Hieronder zullen wij enkele fotoseries tonen van restauraties die wij uitgevoerd hebben. Wij restaureren zowel onze eigen wagens als ook wagens van anderen. Stuur voor een prijsopgaaf enkele foto´s waaronder een foto van de gehele wagen. Metalen onderdelen en bakken laten wij, indien nodig, poedercoaten of verchromen. De houten bakken worden geverft. Het is uiteraard ook mogelijk dat je zelf bepaalde (verf)werkzaamheden uitvoert. Voor het bekleden van de kappen en het regendekje gebruiken wij zoveel mogelijk het materiaal uit de jachtbouw, vooral omdat dit lichtecht (UV-bestendig) is dus niet of nauwelijks verkleurt.

Poedercoaten

Poederlakken of poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk aan het werkstuk plakken waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt. Dit is over het algemeen duurzamer dan verven.

Verchromen

Verchromen is een nauwgezet werkje dat door een specialist gedaan moet worden voor het beste resultaat. Mede vanwege de chemicaliën zijn de milieueisen dermate hoog dat alleen bedrijven dit kunnen uitvoeren. Wij moeten dit werk dus uitbesteden en daarom dient er rekening gehouden te worden met wacht-/levertijden van tenminste 6 maanden.

Levertijd

Houd rekening met een behoorlijke levertijd, momenteel tenminste 6 maanden! Wij doen dit naast onze gewone baan en de onze tijd is dus helaas ernstig beperkt.
We doen ons best om opdrachten zo snel mogelijk uit te voeren maar, net zoals het verchromen, hebben wij toch een behoorlijke wachttijd. Vraag hiernaar voor je een opdracht verstrekt.


(Klik op de foto voor een grotere foto en de fotoserie)


Marmet Queen

Deze Marmet Queen is ons paradepaardje. Het is een grote Engelse wagen waarvan wij alles behandeld hebben behalve de binnenbekleding, deze is dus nog origineel.Wilson Egremont

Hoewel het merk Wilson tamelijk bekend is, alleen al door het unieke uiterlijk, is het type Egremont vrij zeldzaam. Dit was de eerste wagen voor onszelf die wij gerestaureerd hebben. Het onderstel hebben wij laten spuiten, de bak hebben we nog zelf gespoten. Het chroomwerk was gelukkig niet aangetast.

Mutsaerts tweelingwagen

Deze Mutsaerts tweelingkinderwagen hebben wij gerestaureerd, aangepast en van een hoger onderstel voorzien. De wagen is al gebruikt voor een tweeling en alweer doorverkocht voor de volgende tweeling.

Patria, 1900 - 1910

Deze Patria hebben we helemaal zelf gedaan. We hebben er bewust voor gekozen om de wagen op zo origineel mogelijke wijze te restaureren. De wagen is dus helemaal met de hand geschuurd en geschilderd.


Pedigree poppenwagen

Poppenwagens, als deze bedoeld zijn om mee te spelen, pimpen wij ook wel. Een naam of initialen maken het plaatje persoonlijker en helemaal af.Victoriaanse poppenwagen

Hoewel op de foto veel groter ogend, is dit een Victoriaanse poppenwagen. Deze wagen wordt gebruikt door een poppenliefhebster om de poppen in te etaleren.


Koelstra Monaco Super

Deze Koelstra Monaco Super hebben wij zo origineel mogelijk gerestaureerd, met zilverkleurige belijning. De nieuwe eigenaar wilde de wagen echter zoveel mogelijk in zwart-wit.Twee Zekiwa poppenwagens

Voor een tweeling hebben wij twee identieke wagentjes gemaakt, alleen de initialen verschillen.