Lines Brothers

Merton, Londen

Aanvankelijk is het bedrijf opgericht door Arthur Edwin Lines in 1909 als Pedigree & Westline in Tottenham.
Na de oorlog (WI) sloot hij zich aan bij zijn broers en richtten zij in 1919 gezamenlijk het bedrijf Lines Brothers Limited op.
Lines Brothers Limited werd opgericht in Londen door de drie broers William, Arthur en Walter Lines, de zonen van Joseph Lines, zelf een speelgoedfabrikant.

Tri-Ang

Handelend, hoofdzakelijk onder de naam Tri-ang speelgoed, groeide het bedrijf uit tot een van de grootste speelgoedfabrikanten in de wereld, met vestigingen in een aantal landen, waaronder Frankrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, evenals een aantal fabrieken in Groot-Brittannië, met name in Merthyr Tydfil (South Wales) en Merton, Zuid-Londen.

Pedigree

In 1931 werd de handelsnaam Pedigree geregistreerd als dochteronderneming voor het maken van poppenwagens en later ook kinderwagens.
In 1957 nam Lines Brothers, "Simpson, Fawcett & Co. (Eén van de oudste kinderwagenfabrikanten in Groot-Brittannië, vanaf ca. 1870).
Arthur en William Lines zijn in 1963 overleden, Walter Lines overleed in 1972.

Lines Brothers Limited staakte haar handelsactiviteiten 1971 en werden de activa verkocht aan een scala van andere bedrijven.
(Bronnen: o.a. Victoria & Albert Museum of Childhood)

In Groot-Britannië werd vroeger de uitspraak gehanteerd: Als je je geen fatsoenlijke kinderwagen kan permitteren, kan je altijd nog een Pedigree kopen.

Scroll naar boven