Riemersma

Surhuisterveen

De kinderwagenfabriek Riemersma is opgericht door Albert Riemersma in 1936. Later is Sjouke Riemersma directeur geworden.
Op 21 april 1961, in het jaar van het 25 jarig bestaan, is koningin Juliana op bezoek geweest in de nieuwe kinderwagenfabriek aan de Molenweg. Ter gelegenheid van dit bezoek schonk Riemersma een kinderwagen aan de koningin en deze werd aanvaard. Vanaf dat moment kon Riemersma zich dus hofleverancier noemen.
Prinses Beatrix koos al voor de geboorte van Willem-Alexander voor een groene Riemersma kinderwagen. Een vrij ondiepe bak van leer met een inklapbare kap, op een hoog onderstel met vier gelijke wielen. Prinses Beatrix koos zelf de kleur, groen, uit.

Sjouke Riemersma:
Voor de bedrijven die iets mochten aanbieden aan Willem-Alexander was het in de eerste plaats een eer, en daarna pas een reclamestunt. Dat zou nu helemaal niet meer werken.
Ik heb de kinderwagen trouwens sowieso nooit teruggezien op foto´s of beelden. Dat viel ons wel een beetje tegen, herinner ik me: we hadden stiekem gehoopt op mooie plaatjes van Beatrix achter de Riemersma, gezellig uit wandelen met de prins.
(bron: www.frieschdagblad.nl)

Er blijkt echter wel degelijk beeldmateriaal te zijn, vanaf 2:44 is de kinderwagen zichtbaar:

Bezoek van Koningin Juliana in 1961

Werkplaats
Jaarbeursstand 1967
Scroll naar boven