Laten wij even iets over onszelf vertellen.

en natuurlijk over luxe kinderwagens
en luxe poppenwagens.

Wij zijn Nelly en Rob Sloep, ouders van 3 dochters en grootouders van 1 kleinzoon. Onze dochters hebben vroeger zelf in een "Engelse kinderwagen" gelegen. Samen zijn wij in 2008 echt begonnen met het hobbymatig verzamelen van oude kinderwagens. Met name de Engelse kinderwagens genieten onze voorkeur. Aangezien de hobby, zoals bijna alle hobby´s, (veel) geld kost hebben wij besloten om sommige wagens te verkopen. Overigens uitsluitend na restauratie. Het restaureren van de wagens gebeurt door Nelly en Rob doet de ondersteunende werkzaamheden waaronder de website´s.

Engelse kinderwagens.

Wij verstaan onder "Engelse kinderwagens" hoge kinderwagens met grote, ongelijke wielen en bij voorkeur een gelakte bak. Onze eigen wagen was wel hoog en had ongelijke wielen maar geen lakbak. De wagen was gestoffeerd met een soort bordeaux rode stof, deze heeft Nelly voor de geboorte van onze 3e dochter opgeknapt en bekleed in blauw. Hoewel wij ons voornamelijk beperken tot wagens van de periode jaren 30 tot de jaren 80 van de vorige eeuw hebben we ook enkele wagens die ouder zijn en die nieuwer zijn. Dit zijn dan wel speciale exemplaren zoals een wagen met 6 wielen.
Poppenwagens in Engelse stijl zijn nog moeilijker te vinden, wij hebben er inmiddels toch wel een aantal. Poppenwagens worden gerestaureerd of gepimpt (opgeleukt, moderner gemaakt). Hoe en wat we doen hangt er mede van af of de wagen weer door een kind gebruikt moet gaan worden of alleen voor de sier is, en uiteraard van de wensen van nieuwe eigenaar.

      Oude kinderwagens:

Vintage kinderwagen of retro kinderwagen.

Momenteel zijn "oude kinderwagens" grofweg onder te verdelen in twee categorieën, namelijk de vintage en de retro wagens.
De vintage kinderwagens zijn echte oude kinderwagens. Deze kunnen origineel, gerestaureerd (hetgeen wij bij voorkeur doen) of gerestaureerd en aangepast zijn (zoals bijvoorbeeld onze gothic wagen).

Originele wagens zijn wagens die sinds zij de fabriek verlaten hebben geen aanpassingen ondergaan hebben. Veelal zijn deze wagens door de tand des tijds in slechte staat.
Gerestaureerde wagens zijn wagens die zoveel mogelijk in originele staat terug gebracht worden, waar mogelijk het liefst zelfs met originele materialen. Dat dit de levensduur van de wagens verlengt spreekt voor zich. In de leeftijdsklasse die wij hanteren houdt dit zelfs meestal in dat de wagens weer gewoon gebruikt kunnen worden.
Gerestaureerd en aangepaste wagens zijn wagens waarbij een oude wagen als basis wordt gebruikt en verder hersteld en naar wens gepimpt worden. Dit heeft absoluut niet onze voorkeur.

De retro kinderwagens zijn nieuwe wagens gemaakt in oude stijl. Onder andere Silver Cross en Inglesina leveren nog dit soort wagens.

Online museum en kinderwagenparades.

Een hobby is pas leuk als je er ook anderen van kan laten genieten. Daarom zijn wij begonnen met het online zetten van een aantal wagens die wij gehad hebben. Als je dit doet wil je er vanzelf ook meer gegevens bij geven en van het een groeit het ander. Zodoende hebben we nu naast onze wagens ook allerlei informatie over de merken en voor zover mogelijk over de fabrikanten.
Wij hopen dat de bezoekers van deze website ons van meer informatie kunnen en willen voorzien.
Daarnaast lopen wij ongeveer 5 x per jaar parades met onze kinderwagens. Hiervoor hebben wij een aparte website: www.kinderwagenparade.nl

Nu en de toekomst.

Het blijkt steeds moeilijker om zowel aan wagens, onderdelen als gegevens te komen. Mede daarom hebben wij besloten om te proberen voor de onderdelen leveranciers te vinden. Vaak is het een kwestie van veel zoeken, veel geduld en een hoop geluk om tegen een passende aan te lopen. Voor onderdelen is het veel zoekwerk naar leveranciers. Zo kunnen wij nu in ieder geval banden, riempjes en matrasjes leveren. Voor andere onderdelen kunnen wij ook wel vaak een oplossing vinden.

Veruit het moeilijkste is het om aan gegevens te komen. Met name folders (met modelnaam of -nummer), verhalen en foto´s van de oude fabrieken en de geschiedenis van de merken zijn zeer moeilijk, en in sommige gevallen zelfs onmogelijk, te achterhalen. Wij hopen dat er nog mensen zijn die ons hierbij willen ondersteunen en ons deze willen doen toekomen. Dit hoeft niet fysiek te zijn! Als men de gegevens zelf wil behouden zijn wij al zeer tevreden met een scan.

Poppen- & Kinderwagen Museum

Inmiddels hebben wij onze collectie ondergebracht in een stichting en zijn we het Poppen- & Kinderwagen Museum begonnen. Hier hebben wij de meeste van onze eigen wagens ondergebracht maar inmiddels ook diverse geschonken wagens. Tevens staan er diverse wagens die in bruikleen aan het museum gegeven zijn. Meer over het museum kunt u vinden op www.spkm.nl.

Scroll naar boven