Het sloop en bouwhoekje

Informatie over onze restauraties

Restaureren van oude kinderwagens

Klassieke, vintage of oude kinderwagen weer zo goed als nieuw?
In principe restaureren wij de wagens bij voorkeur naar zo origineel mogelijke staat. Als een wagen qua model wel leuk is, maar wij deze niet in originele staat kunnen of willen terugbrengen dan willen wij deze ook wel eens opleuken (zie de gothic wagen). Poppenwagens voor kleine poppenmoedertjes die er weer mee gaan spelen pimpen wij wel wat vaker en eventueel kunnen we deze dan personaliseren met een naam of initialen.

Hou er bij houten bakken rekening mee dat er houtworm in kan zitten!
Indien er aanwijzingen zijn naar actieve houtworm zullen wij de opdracht niet accepteren.

Hieronder zullen wij enkele fotoseries tonen van restauraties die wij uitgevoerd hebben. Wij restaureren zowel onze eigen wagens als ook wagens van anderen. Stuur voor een prijsopgaaf enkele foto´s waaronder een foto van de gehele wagen. Metalen onderdelen en bakken laten wij, indien nodig, poedercoaten of verchromen. De houten bakken worden geverfd. Het is uiteraard ook mogelijk dat je zelf bepaalde (verf)werkzaamheden uitvoert. Voor het bekleden van de kappen en het regendekje gebruiken wij zoveel mogelijk het materiaal uit de jachtbouw, vooral omdat dit lichtecht (UV-bestendig) is dus niet of nauwelijks verkleurt.

Poedercoaten

Poederlakken of poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk aan het werkstuk plakken waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt. Dit is over het algemeen duurzamer dan verven.

Verchromen

Verchromen is een nauwgezet werkje dat door een specialist gedaan moet worden voor het beste resultaat. Mede vanwege de chemicaliën zijn de milieueisen dermate hoog dat alleen bedrijven dit kunnen uitvoeren. Wij moeten dit werk dus uitbesteden en daarom dient er rekening gehouden te worden met wacht-/levertijden van tenminste 2 maanden.

Levertijd

Wij doen dit naast onze gewone baan en de onze tijd is dus beperkt. Wacht dus niet tot het laatste moment.
We doen ons best om opdrachten zo snel mogelijk uit te voeren maar, net zoals het verchromen, hebben wij toch een behoorlijke wachttijd. Vraag hiernaar voor je een opdracht verstrekt.


Korte impressie van de restauratie van de Marmet Queen
Korte impressie van de restauratie van twee Zekiwa poppenwagens
Korte impressie van de restauratie van de klassieke popenwagen
Korte impressie van de restauratie van de Patria kinderwagen.
Korte impressie van de restauratie van de Mutsaerts tweelingwagen.
Korte impressie van de restauratie van de Simonis kinderwagen.
Korte impressie van de restauratie van de Wilson Egremont
Korte impressie van de restauratie van de Marmet Imperial
Korte impressie van de creatie van de Gothic kinderwagen.

 

Scroll naar boven