Het poetshoekje

Hoe de kinderwagens schoon te maken.

Kinderwagens horen natuurlijk schoon te zijn, zeker als ze (weer) gebruikt gaan worden voor baby´s. Regelmatig krijgen wij vragen over het schoonmaken van kinderwagens die enige tijd niet gebruikt zijn. Uiteraard geldt voor poppenwagens hetzelfde.
Daarom zetten wij hier nog even alles op volgorde.

De kap en de bak

De kap en bak, zowel binnenzijde als buitenzijde, zijn te reinigen met Dasty (verkrijgbaar bij de Wibra) en een ´wondersponsje´ (o.a. verkrijgbaar bij de Action).

Chroomwerk

Het chroomwerk alsmede de spaken zijn goed te reinigen met staalkrullen (o.a. verkrijgbaar bij de Action) met een oplossing van schoonmaakazijn (niet te zuinig mee zijn) met een scheut geconcentreerde witwasmiddel in water. Gebruik hiervoor geen staalwol want dat werkt minder en krast meer!

staalkrul

De banden

De banden kun je weer schoon krijgen door de wielen, als ze te verwijderen zijn, 5 minuten in een witwasmiddeloplossing te leggen en daarna af te nemen met wondersponsje. Zijn de wielen niet te verwijderen dan zal het schoonmaken aan de wagen moeten gebeuren. Eventueel kunnen de wielen dan één voor één in een teiltje of bakje gezet worden en dan telkens een stukje doordraaien.

Scroll naar boven